Annons:
Etikettskrivövningar-till-poesi
Läst 2866 ggr
[MikaelaR]
7/31/14, 7:46 AM

Skrivövningar för att väcka fantasin

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Brist på tankar om vad du ska skriva? kolla här.

Tips nummer 1: Ta fram en bok öppna en sida blunda och peka på ett ord det ordet du får ska du skapa en dikt med så om det ordet du pekade på till exempel blev: Ful. Så är det de första ordet du ska använda i din dikt.

Tips nummer 2: Ta fram en bild du kan söka upp en bild på internet eller använda en bild som finns hemma. Skriv vad du tänker och vad du känner samtidigt som du tittar på bilden.

Tips nummer 3: Gå ut i naturen eller till något speciellt ställe ta med dig det du vill skriva på och känn in omgivningen och se detaljerna, blåser det mycket? hur luktar det? är det kallt eller varmt? hur känns det inom dig? ja allt möjligt detta brukar få igång tankarna till att skriva något.

Tips nummer 4: Ta en tidning klipp ut dem orden/meningarna du vill klippa ut blanda ihop tidningsbitarna och sen lägg ut dem bredvid varandra och så blir det en slags dikt av det hela, du kan välja mellan att blunda när du väljer vilka tidningsbitar som ska vara med i dikten eller att medvetet pussla ihop dikten.

Tips nummer 5: Skriv en dikt utan att få använda ett visst ord under hela dikten till exempel: du får inte använda bokstaven A.

Annons:
tlover
8/12/14, 3:10 PM
#1

Et tips är att skriva på ett ord som går lodrätt, det heter nått speciellt att skriva dikter så men jag minns inte vad det hette. Då ska dikten ju oftast höra till ordet man skriver också.

tex dikten "Stavfel"

Steggrande hjärtslag Takktlösa svar Angående pettitesser Värkningslös kommentar Fantasin flöddar Emedan slaggen går på Lisst eller tur?

l'm back

[MikaelaR]
8/12/14, 3:17 PM
#2

Ja det finns ju hur många sätt som helst! vet ni flera skrivövningar så är det bara att skriva dem 👍

tlover
8/12/14, 3:34 PM
#3

Att skriva sexordsnoveller kan också få igång skrivlusten, Det är inte sexuella ord alltså utan noveller på sex ord. Det blir nästan som ett mellanting mellan noveller och dikter då.

ex --- Frihet ---
Skavsår… Hammarslag, Äntligen fria händer.

l'm back

Magi-cat
4/13/18, 3:12 PM
#4

Vilka bra tips! 👍


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Soligajag1
4/29/19, 5:32 PM
#5

#1 Mycket bra idéer , 🙂 

Jag har en kompis som är med på en annan sight , vi brukar skicka råd o tips till varann ,  även på Poeter.se /  några ord, tex,  ros,  natur, eka, skog,  musik och cykel. 

Sen kan man skriva en novell av dessa , som du skrev på ditt Tips ! 🙂 sedan la vi ut våra dikter på sidan , kollade om vi fick respons av andra ! 🙂

HH 🙂

Upp till toppen
Annons: