2014-08-13 18:01 #0 av: [MikaelaR]

Här är en artikel med en intervju

Denna intervju är med Ellabella347 på ifokus hon heter egentligen Ella och är 10 år gammal.

Vad fick dig att börja skriva poesi? När jag började läsa Poesi ifokus.  

Vad är det bästa/sämsta med poesi? Det bästa är att man kan ju uttrycka känslor. Men det sämsta är nog svårheten att komma på rim.

Hur länge har du skrivit poesi? Jag har skrivit Poesi sen nån gång in i trean (ska börja fyran)

 Har du något tips på vad man kan tänka på om man vill börja skriva dikter? Att om kör fast så ska man inte sitta och kladda en massa utan t.e.x ta fram en diktbok så får man kanske lite inspiration från den boken som man sen kan använda i i sin dikt.

Har du någon favorit poet? Ja det har jag. Hon heter Rainer Maria Rilke.

Har du läst någon poesibok isåfall vilken & va tyckte du? Jag har läst en dikt från en diktbok. Kanske låter krångligt men det var nånting med dikter i skolan men annat. Nej jag har inte läst nån diktbok.

Föredrar du att skriva på datorn eller på skrivblock? Jag föredrar dator för min skrivstil är så himla ful och jag är skitsnabb på att skriva på dator.

Vad blir du inspirerad av när du skriver? jag brukar tänka mig ett ord som är väldigt minnesvärt och sen omvandla det till en dikt.

Vad har du för tips till andra som skriver poesi? Att har du inga idéer eller rim på gång så ta hjälp av föräldrar , vänner dom kan hjälpa dig mer än vad du tror och tänj också på gränserna. Förra gången gjorde du en 5 raders lång dikt. Nu gör du en 7 raders lång dikt.

Skriver du långa eller korta dikter eller spelar det ingen roll? Jag föredrar korta.

Vilken är den dikt du tycker bäst om som du skrivit? Jag har bara skrivit 4 men jag gillar mest: Klockan ringer Tiden springer  Ljuset jag ej hann släcka Hann sluka mer än vad jag hann täcka. Den symboliserar vad en sak som man lätt kan glömma kan ställa till stora problem.